O petrecere cât un viitor.

Anul acesta mi-am luat ziua de naștere și am pus-o în folosul a ceva mai cu sens decât câteva beri cu prietenii, așa că, împreună cu aceștia (Valeriu, Hannah, Irina, Mihaela, Sînziana, Oana, Andra, Chiru, să trăiți) am organizat o petrecere pentru puștii din Ferentari. A picat bine, mai ales că a fost ziua de naștere a încă trei copii, pe care i-am sărbătorit. A picat bine și pentru moralul meu.

N-am fost singură în procesul acesta. S-au implicat 72 de donatori care au donat vreo 12.000 în bani și produse și încă vreo 15 care au donat și timpul lor pentru organizare. Desigur, s-au implicat și copiii în acest proces. Cei mai mulți s-au implicat pentru că Valeriu și familia sa au făcut asta posibil, lucrând constant cu copiii și rudele lor, în ultimii 9 ani, cu o determinare fantastică.

M U L Ț U M I R I!

Încerc să înțeleg un pic ce s-a întâmplat cu petrecerea asta și cu strângerea de fonduri. De câteva luni sunt cam debusolată cu tot ce se întâmplă în țara asta și, pentru prima dată, am gânduri de plecare. Cumva, copiii aceștia pe care am ajuns să îi iubesc enorm și oamenii buni care fac lucruri reprezintă o ancoră și-mi redeschid ochii către cei care își joacă eroic rolul pentru a ține societatea asta la suprafață.

După ziua de ieri, cred mai mult decât oricând că n-am uitat să fim buni, să oferim fără să cerem înapoi și mai ales că putem să mai fim copii. O grămadă de amici pe care abia îi știu au rezonat cu mesajul nostru. Au venit la petrecere mămici ale copiilor (tare m-am distrat cu ele!), antreprenori, profesori, DJ, fotografi, actrițe, oameni de HR, oameni care sunt între job-uri și cariere, studenți, IT-iști și lista continuă.

Da, e nevoie de un sat ca să crești niște copii și dumincă satul acesta a petrecut 🙂

136-0678136-0279136-0294136-0870136-0661136-0914136-0933

(Poze de Bogdan Dincă, un fotograf cum altul nu-i).

Satul acesta de care zic are potențial să aibă grijă de muuuulți copii, de toate vârstele, chiar și de copiii care-s bătrâni acum, chiar și de lucrurile mai abstracte, cum ar fi democrația.

La o simplă strigare, ne-am mobilizat peste 75 de persoane și am creat o amintire frumoasă și încă un an școlar în care puștii pot merge la școală cu toate cele necesare. Vă dați seama ce potențial este acolo, în fiecare dintre noi? Cu mici acțiuni de genul acesta, satul se va trezi.

Tu ce vei face azi pentru copiii din satul tău?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s