30 de moduri în care să-mi spui la mulți ani

Vine. Vine ziua mea, acea zi calendaristică în care-mi schimb prefixul, iar 10 ani de acum încolo o să fiu “In my 30s”. N-am pornit niciun fundraiser, pentru c-am zis că nu contează, e încă o zi, încă niște urări primite online. În plus, anul acesta am lucrat cu atât de multe organizații faine, încât îmi este practic imposibil să aleg între ele. Cu toate acestea, dacă ziua mea este prilej chiar și pentru câteva sute de lei oferite…iată 30 de recomandări, câte lumânări aș pune pe tortul ăsta virtual.

❤️ Prima și prima dată, începe cu tine. Donează-ți niște timp pentru ce contează – sau măcar să afli ce contează. După o să fie mai ușor să ajuți.


❤️ #2-16 https://doneaza.pago.ro/cauze/ Donează cu Pago găzduiește 15 cauze minunate, iar unele dintre ele au nevoie de un impuls pentru a-și atinge obiectivele financiare. Donațiile sunt necomisionate și rapide și m-ar bucura să testezi platforma care acum un an și puțin era încă doar o idee.


❤️ #17 Casa Bună, tribul meu de suflet de prin 2014-2015. Încă nu avem site și cont, dar primim voluntari faini https://www.facebook.com/groups/casabuna/. PM pentru alte detalii.


❤️ #18 La http://www.zidebine.ro/doneaza poți dona (prin Pago sau alte căi) pentru Zi de Bine, organizație mica, dar care deja face lucruri mari, mari. Nici nu se putea altfel, cu oameni precum Melania la butoane.

❤️ #19-20 Inimă de Copil și Pe Stop sunt două organizații pe care mi-aș fi dorit tare să le ajut mai mult și n-am făcut-o. Tare m-aș bucura să o faceți (și) voi, pentru că sunt extraordinare.


❤️ #21-22 Știu că am scris mai puțin despre asta, dar anul acesta am avut în grijă și Fondul pentru Inovare Civică, unde-am aflat de peste 70 de organzații finanțate în ultimii 5 ani. Forum Apulum chiar are campanie de fundraising acum: https://forumapulum.ro/ro/doneaza iar Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei (RO62BTRLRONCRT0484307901) a făcut niște super proiecte în pandemie.


❤️ #23-25 Tuberculoza mi-a marcat niște ani și am scris despre asta. Sunt câteva organizații care muncesc enorm pentru din ce în ce mai puțini să o cunoască: Romanian Angel Appeal, Asociația Română a Bolnavilor de Tuberculoză sau Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta, Observatorul Român de Sănătate.

❤️ #25-30 Jurnalismul independent ne mai pune câte-o oglindă faină în fața ochilor. Dar ca oglinda aia să nu fie un pleaser fără sens…are nevoie de finanțare: Recorder, RISE, Teleleu, dela0, Să fie lumină.

Iar de-mi și spui că ai donat, pentru oricare dintre cele 30 și orice sumă, 3 dintre voi (trași la sorți) vor primi cadouri din partea mea.

One thought on “30 de moduri în care să-mi spui la mulți ani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s